Diş Apsesi Nedir?

Doktorun Diğer Videoları

Doktor Hakkında

Dr. Özgür Bultan • Diş Hekimiİstanbul / Şişli

1977 yılında İstanbul'da doğan Özgür Bultan, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamlamıştır. 1994 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden, 1999 yılında yüksek lisans diplomasıyla mezun olmuştur.

2000 yılında, aynı fakültenin Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı, Kuron Köprü Protezi Bilim Dalı'nda başladığı doktora eğitimini ise 2006 yılında tamamlayarak 'Protetik Diş Tedavisi Uzmanı' unvanını almıştır. Aynı bölümde sürdürdüğü öğretim üyeliği görevini 2016 yılında sona erdirmiştir.

Halen, İstanbul Nişantaşı'nda VivaDent Diş Kliniği'nde, başta estetik diş hekimliği ve implantoloji olmak üzere, tüm diş hekimliği dallarında çalışmalarına devam etmektedir.

Özel kliniğine ek olarak, çeşitli kurum ve kuruluşlarda özellikle implant, estetik diş hekimliği ve dental fotoğrafçılık ile ilgili olarak yurtiçi ve yurtdışında eğitim ve kurslar vermektedir.

Kendisi gibi diş hekimi olan Evrim Özer Bultan ile evli olan Özgür Bultan, Can'ın babasıdır

Uzmanlık Alanları

Video Hakkında

Diş apsesinin bir çok sebebi olabilmektedir. Çoğunlukla diş apsesi ya diş kaynaklı ya da diş eti kaynaklıdır. Diş kaynaklı apselerin çoğunlukla başlama noktası diş çürükleridir. Diş çürükleri zamanında tedavi edilmedikleri zaman daha derine inerek dişlerin içindeki sinirlere ulaşabilmektedir. Bu sinirlerin zaman içinde enfekte olmasına yani iltihaplanmasına sebep olmaktadır. Bu enfeksiyon zamanında tedavi edilmezse çevre dokulara yani çene kemiğine ve diş etinin içine yayılarak hastanın yüzünde veya yanağında apseye yani enfeksiyona sebep olabilmektedir. Ağız içindeki apselerin yani enfeksiyonların bir başka kaynağı ise diş eti hastalıklarıdır. Diş eti hastalıklarının ana kaynağı ise diş taşlarıdır. Diş taşlarının zamanında temizlenmediği durumlarda buradaki bakteriyel plaklar zaman içinde çevre dokulara yayılabilmektedir. Bu da çene kemiğinde ve diş etinde yıkıma sebep olmaktadır. Bu da ilgili bölgelerde enfeksiyon yani apse gelişmesine sebep olabilmektedir. Diş kaynaklı enfeksiyonlar yani apselerin tedavisinde tek seçenek kanal tedavisidir. İlgili dişe başarılı bir kanal tedavisi uygulandığında dişlerin uzun süre ağızda kalabilmesi mümkündür. Diş eti enfeksiyonlarının tedavisinde ise çoğunlukla mekanik temizlik önemlidir. Yani bu bölgedeki diş taşlarının ve enfeksiyon odaklarının mekanik olarak temizlenmesi gerekir. Bu normal bir diş temizliği olabileceği gibi ilgili bölgenin cerrahi olarak açılıp oradaki enfekte dokularının uygun aletlerle temizlenmesi de tedavi seçenekleri arasındadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Video Etiketleri

Konuyla İlgili Soru Sor

Dikkat: Lütfen interneti tarayıp tele dolandırıcılık/spam yapan kişilerden sakınmak adına kişisel bilgilerinizin güvenliği için telefon numaranız, eposta adresiniz ve benzeri bilgilerinizi soru/cevap alanında yazarak paylaşmayınız.


Sorular

Doktora bu sayfada henüz soru sorulmamış. İlk soran siz olmak isterseniz yukarıdaki formu kullanabilirsiniz.