Ağız ve diş sağlığının önemi nedir?


Yazar: Dr. Dt. İhsan YıldırımDiş HekimiİstanbulŞişli • 15 Aralık 2018

Sağlıklı bir ağız yapısı için günlük olarak diş bakımı diş ipi kullanımı ve düzenli olarak Diş Hekimi kontrolleri mutlaka gerçekleştirilmelidir.

Ağız Sağlığı oldukça önemli ve üzerinde mutlaka durulması gereken bir konudur günlük olarak diş bakımı diş ipi kullanımı ve düzenli olarak Diş Hekimi kontrolleri mutlaka gerçekleştirilmelidir. Şöyle bir Örnek vermek gerekirse sizin 20 tane parmağımız var ve Bu parmaklarınızdan bir tanesinden vazgeçmeniz istense nasıl durup düşünürseniz dişleriniz hakkında da bu şekilde düşünmemiz ve diş bakımımıza gerçekleştirmeniz gerekir ağzımızda Erişkin bir insanda yaklaşık olarak 32 tane diş bulunacaktır bu dişlerin 4 tanesi 20'lik diş olarak 17 yaşından itibaren çıkmaya başlayacaktır. 

Hiçbir dişimizden vazgeçemeyiz 

Dişlerimiz vücudumuzun bir parçası Sonuçta bu dişlerin hiçbirinden vazgeçemeyiz Eskiden dişlere günümüzdeki kadar önem verilmezdi fakat günümüzde artık herkes dişlerinin kıymetini çok iyi biliyor dişler artık günümüzün Estetik bir parçası ve estetik bütünlüğümüzü tamamlayan en önemli etkenlerdir. 

Diş eti sağlığı da oldukça önemlidir 

Dişler kadar dişeti sağlığı da son derece önemlidir dişlerin görünümünü doğrudan etkileyen diş etleri sağlığını bir kez yitirdiğinde hem görünüm bozukluğu hem de dişlerin çürümelerine ve dökülmelerine neden olmaktadır. 

Dişlerin sosyal yaşantıdaki etkeni 

Dişler sosyal yaşantımızı doğrudan etkileyen en önemli parçalarından birisidir öyle ki sağlıklı ve estetik görünen dişler kişinin kendine olan öz güvenini arttırıyor ve Karşıdaki kişi ile daha iyi ve daha düzgün bir iletişim kurmasını sağlıyor Dişlerimizin bu denli önemini hiçbir zaman göz ardı edemeyiz ve dış bakımından Asla ödün veremeyiz. 

Dişlerin düzenli bakımı 

Dişlerin en önemli bakımı günlük olarak fırçalanmasıdır diş fırçalamanın yanısıra diş ipi kullanımı ve ağız gargarasıda tıpkı dişlerin fırçalanması kadar çok önemlidir.. Sağlıklı bir ağız yapısı için yalnızca dişlerin fırçalanması ve günlük olarak bakım yapılması yeterli olmuyor aynı zamanda 3 ve 6 aylık periyotlarla mutlaka diş hekimi kontrolleride gerekmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Makale Etiketleri

Konuyla İlgili Soru Sor

Dikkat: Lütfen interneti tarayıp tele dolandırıcılık/spam yapan kişilerden sakınmak adına kişisel bilgilerinizin güvenliği için telefon numaranız, eposta adresiniz ve benzeri bilgilerinizi soru/cevap alanında yazarak paylaşmayınız.


Sorular

Ziyaretçi: fatma gürses

merhaba hocam iyi çalışmalar, 7 aylık hamileyim ve dişlerimi fırçalarken diş etlerim kanıyor, bunun normal olduğunu ve diş etlerinin hamilelik döneminde hassas olabildiğini söylediler, tabiki rahat edemedim sormak istedim

12 Mart 2019 Saat: 00:22 • Yanıtla
Editör: Diş Hekimi

Bu yanlış bir bilgi... Hamilelik döneminde anne adaylarının diş sağlığı ve bakımına daha fazla özen göstermeleri gerekmektedir. Özellikle diş eti kanamaları dişetlerinin sağlıklı olmalıdığının bir göstergesidir. Mutlaka bir diş hekimine başvurmalı ve günlük diş bakımınıza daha fazla özen göstermelisiniz. 

12 Mart 2019 Saat: 01:00 • Yanıtla